sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Menikö lapsi likaveden mukana Haavisto-draamassa?

 Koska Ruben Stiller uskalsi sanoa, minäkin uskallan. Ihailen häntä rohkeana itsensä likoon laittavana suoraan puhujana. Toisinajattelijoita ei onneksi maassamme vielä hirtetä. 

Hän tokaisi jossain jälkiviisaissa tai vastaavassa Yleisradion ohjelmassa, että mahtoiko lapsi mennä likaveden mukana tässä Haavisto-spekulaatiossa.
Meni minun mielestäni. Onko kukaan missään kertonut, miksi ulkoministeri ylitti/sotki valtuutensa ja laittoi tämän virkamiehen toisiin tehtäviin? Mitä tämä virkamies teki tai jätti tekemättä? Ei varmaankaan tehnyt mitään aktiivisesti - virkamieskulttuurihan on sellainen. Päiväkahvit on juotu ja lehti luettu, joskus nokosetkin otettu. (Olen kyllä ollut itsekin kellokorttivirkamies, mutta enpä viihtynyt niissä hommissa!) Mihinkään ryhtymättä tai mitään tekemättä voi passiivisesti vesittää tehokkaasti asioita. Olen melkein varma, että jotain sen kaltaista on tapahtunut. Media ei hiisku siitä sanallakaan. Saati poliittiset marginaaliryhmät, kuten esimerkiksi perussuomalaiset, jotka eivät tunne mitään vastuuta, vain vallan hinkumista. Epämiellyttävä vääräuskoinen ministeri pitää saada viralta. Trumpismi on meillä kin vallalla - kuten valitettavasti koko Euroopassa. 

Uskon oikeusvaltioon, suren Unkarin ja Puolan diktatuuriin, mielivaltaan ja sortoon vievää tietä. Mutta oikeusvaltiossakin raja kulkee jossain. 

Tuntuu hiukan yli-ihmismäiseltä, kun  niperrämme ja näperrämme lakipykälien kanssa - olkoon vaikka perustuslaista ja oikeusvaltioperiaatteesta kyse, kun vaa'assa on paljon isommat, ihmisoikeus- ja humanitääriset asiat. Se on nyt vaan niin, että maailmassa tapahtuu asioita, joita lain kirjain ei sivua ja joihin lakipykälät eivät riitä.  

Olen varma, että ko. virkamies hykertelee kammiossaan, kun esimiestä rökitetään. 

Tunnetko Ned Kellyn tarinan? Tai Robin Hoodin? Oli Sven Tuuvakin vähän sinne päin. Salaa ymmärrän noita kaikkia samanlaisia muita. Etenkin sitä Ned Kellyä, joka ryhtyi siksi maantierovoksi pienen ihmisen epäoikeudenmukaisen kohtelun vuoksi ja  tappeli peltipanssarissaan sorrettujen puolesta. Tunnen olevani samaa heimoa. Minut hirtettäisiin jo ajatusteni vuoksi kuten Ned Kellykin. Juu juu, ellen eläisi oikeusvaltiossa! 

Erittäin ristiriitaista.

Loppuun voin sanoa, etten missään nimessä kuulu ulkoministeri Haaviston johtamaan Vihreisiin, vaan ajattelen tapausta yleisesti. Arvostan Haavistoa suuresti laajasti ajattelevana ja toimivana henkilönä ja poliitikkona. 


SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...