tiistai 13. helmikuuta 2024

Syy, miksi Haavisto voitti Helsingissä ja Jyväskylässä.

 

Haavisto voitti mm. Helsingissä ja Jyväskylässä, siis suurissa kaupungeissa. Outoa, vai mitä? Ei ollenkaan, sillä syy on selvä.

Kun opiskelijat velvoitettiin kirjoittautuvan opiskelukaupunkiensa asukkaiksi muutama vuosi sitten, mm. Jyväskylä, joka on ollut bisness-city, muuttui kertaheitolla hallinnoltaan vihreäksi. Opiskelijat, etenkin humanistit, joita mm. Jyväskylän yliopisto voitollisesti oli ja on edelleen, sekä taiteiljat ovat vihreän liikkeen kannattajia. Itse asiassa, ne itsekin asiaa kehuen ovat aika kaukana taloudellisista järjestäytyneen demokratian lainalaisuuksista. Kaupallisuus on lähes kirosana, sen taiteilija haluaa yleensä kieltääkin. Humanisti arvostaa vain ”henkisiä arvoja” ja opiskelija ei välttämättä vielä ymmärrä. Että hyvin järjestäytynyt – demokraattinen - yhteiskunta, valtio ei toimi ilman taloudellisia lainalaisuuksia: tuotantoa, kulutusta ja kauppaa. Se on yhtä kuin yrittäminen, mikä on myös työllisyyden perusta.

Haavisto vetosi viimeisissä kampanjamainoksissaan pelkästään tunteellisiin asioihin, jotka eivät ole presidentin tehtäviä, vaikka ovat toki arvokysymyksiä. Vaikutti kosiskelulta - ihan onnistuneiltakin, vertaa edellä mainittuun.

Miksei kukaan hoksannut, mistä mm. Helsingin ja Jyväskylän Haavistolle antama äänivoitto johtui!

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...