perjantai 3. helmikuuta 2017

Vakuutusta ei saa yli kuusikymppisenä

Minut houkuteltiin tekemään terveysselvitys uudistettavaa 100-vuotiaaksi asti ulottuvaa vakuutusta varten. Vastailin kysymyksiin tunnollisesti, mikä oli helppoa, koska en ole sairas, en syö minkään valtakunnan lääkkeitä, olen siis perusterve. Ihanteellinen vakuutettava? Vastaus: vakuutukseni on evätty! Mikä vikana? Ikäpä tietysti! Mies, jolla on salkullinen lääkkeitä ja joka on käynyt läpi isot korjaukset ja ollut sairaalassa kuukausia vakavan sairastumisen vuoksi (parantunut), sai uudistettua kuitenkin vakuutuksensa "ehdollisesti". Minä en mitenkään. Kaipa ne tuumivat, että koska olen nyt terve, kaikki korvattavat rempat ovat edessäpäin.

Kaksoiskansalaisuutta voi käyttää vilpillisesti hyväksi

Tiedän kaverin, joka sai vuosikausia sekä Suomesta että Australiasta työttömyyskorvausta. Matkusteli sopivasti maiden väliä, asui Suomessa tarpeellisen ajan suvun saunakamarissa, Ausseissa on komea talo. Puoli vuotta siellä, puoli vuotta täällä, kumpikaan maa ei hoksannut. Kannattaisikohan tutkia ja ottaa vilpillisen hyväksikäytön estäminen mukaan lainsäädäntöön?

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Racial discrimination equal to apartheid

Trump racial discrimination equal to apartheid.

Apartheid is (I don´t say was) the most odious thing I know.

I am watching America's apartheid history. The same is happening again.
The Trump activity in racial discrimination is quite equal.

American people should remind each other in their each phrase, that black people built, Mexicans maintain the American dream. American people should remind each others, that black people were imported by force, they did not come voluntarily. 

Who built the American dream through their work - black people imported from Africa. 
Who maintain the American dream - Mexican people - neighbours.

The history repeats itself, true. Because a human being does not seem to change. Should.

Mustat orjat, USA:n rakentajat

Ketkä ovat ​todelliset  maan ​ rakentajat ? Mitä Euroopasta tulleet valloittajat olisivat yksin saaneet aikaan? Entä, jos orjia ei olisi oll...