perjantai 16. joulukuuta 2022

Pitääkö pienen lapsen nukahtaa itkuun - pimeässä huoneessa?

Päiväkotilapsilta kysyttiin kolmea asiaa, mitä he pelkäävät. Vastauksista aika usein: "pimeää ja painajaisia". Sitten kuulin, kuinka ihan korkeasti koulutetut, lastenhoitokirjansa pilkuntarkasti lukeneet vanhemmat laittavat parivuotiaan lapsen kellontarkasti omaan huoneeseen nukkumaan, yksin, täysin pimeään. Lapsi valvoo usein pimeässä huoneessa ja itkee itsensä uneen.

Älykkään lapsen mielikuvitus lentää pimeässä, mörköpainajaiset saattavat värittää koko elämän.
Onko tämmöinen pimeässä itkuun nukkuva lapsi neuvolan ohje? Vai ovatko nämä tv-nannyohjelmat vaikuttaneet?
"Se vaan koettelee, kyllä se sinne nukahtaa."
Mielestäni on kyse jo hylkäämisestä.
Hyvinvointilapsen ei pitäisi nukahtaa kuten kadulla yksin elävän katulapsen.
Pieni lapsi tarvitsee turvallisen nukahtamisen, se ei sillä tavalla "koettele". Vanhemman pitää jaksaa lukea valoisa satu illalla, jota lapsi voi miettiä ennen nukahtamista, ja vanhemman pitäisi jaksaa olla lähellä, kunnes uni tulee tai ainakin on läjellä. Ja miksi pitää olla pimeässä? Muka estää unen tuloa. Ei pidä paikkaansa.

keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Hän nauttii siitä, että on saanut koko maailman polvilleen

 

Tiedämme, kuka on nyt todellinen maailman valloittaja. Ukrainan sota on vain temppu, jolla koko maailma on varpaillaan ja joutuu järjestelemään ravitsemus- energia- kuljetus-, suhde- ynnä muut kansalliset asiansa vain hänen temppunsa vuoksi.

Hän nauttii siitä, että on saanut koko maailman polvilleen. Hän viis välittää oman kansansa tilasta, eristyksestä ja perheiden onnettomuudesta, kun ne menettävät poikiaan ja tyttäriään hänen temppunsa alttarille. Oma kansa on väline ja uhri.
Oletteko huomanneet hänen nykyisen, myhäilevän, ei lainkaan ahdistuneen katseensa? Ilme kertoo tyytyväisyydestä, suorastaan seesteisyydestä. Maailma on halussa. Miksi muuten hänen kuviaan jatkuvasti esitetään meille? Siitäkin hän on onnellinen. Emme halua nähdä joka päivä tätä itsetyytyväisyyden ilmettä.
Sairasta.
We know who the real world conqueror is now. He enjoys in the fact that he has brought the whole world to its knees. The war in Ukraine is just a trick with which the whole world is on its toes and has to organize its nutrition, energy, transport, relations and other national affairs just because of his trick.
He does not care one iota about the condition of his own people, their isolation and the misfortune of families as they lose their sons and daughters at the altar of his tricks. One's own people are a tool and a victim.
Have you noticed his current, satisfied, not at all anxious look? The expression speaks of satisfaction, downright serenity. The world is possessed. Why else are his pictures constantly being shown to us? He is happy about that too. We don't want to see this smug look every day.
It's sick.

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...