perjantai 16. elokuuta 2024

Eläkeläiset takaisin Suomeen ruuhkauttamaan sotepalveluja?

 Voisiko semmoinen tyhmääkin tyhmempi uutisointi pitää edes paikkaansa, että ulkomailla asuvien (kansan-)eläkettä ei enää heille maksettaisi? Jos he, vanhat ja monenlaista hoitoa tarvitsevat  tulisivat Suomeen, mikä kustannus maalle siitä koituisi! 
Päin vastoin, meidät loputkin eläkkeensaajat pitäisi toivottaa tervemenneeksi ulkomaille. Säästöhän olisi valtiolle huima. Eivät ulkomailla asuvat käytä suomalaista ruuhkautunutta terveyden- ja sairaanhoitopalvelua, eivät vanhainkoteja, vanhustenhoitoa eikä ylipäänsä mitään kansalaisille tarkoitettua julkista palvelua. Pienelläkin eläkkeellä esim. Espanjassa, Portugalissa tai Thaimaassa - kaiketi tyypillisimmät juuri tämän joukon terveyttä ylläpitävän ilmaston  vuoksi asuttamat maat - tulee halvemmaksi hoidattaa itseään paikalla kuin matkustaa Suomeen palvelua hakemaan. 

Tuollaisella hölmöläisen peiton jatkamista toisesta päästä toiseen päähän leikkaamispolitiikalla kasvatetaan kyllä totisesti sote-menoja. Tiedän jo yhden vanhuksen muutosaikeista kotimaahan huhun vuoksi. Hänen terveydenhoitomenonsa hoituvat nyt asuinmaassa, eläke riittää. Suomeen muutettuaan hän ruuhkauttaa ja maksattaa julkisista palveluista moninkertaisesti. Eläke kansaneläkkeenkin saatuaan ei riitä yksityisiin palveluihin täällä. Käytettäköön siis verovaroja - ohhoh! 
Meitä eläkeikäisiä on valtavasti, miksi meitä pitäisi tulla tänne lisää? 

HERRAVIHAPOLITIIKKA ESTÄÄ JULKISEN JA YKSITYISEN YHTEISTYÖN

Hyvinvoinipalvelumme on jakautunut typerästi vastakkaisille barrikaadeille. Julkinen ja yksityinen terveydenhoito olisi helppo synkronoida y...