lauantai 6. toukokuuta 2017

Vankeinhoito - Elinkautinen

Yle Areenassa vielä dokumentti Elinkautinen. Pistää miettimään, onko järkeä sulkea ihminen koko elämäksi yhdestä, päihdyksissä tehdystä rikoksesta vankilaan perusteena se teko, ei ollenkaan sen ihmisen kasvu ja kehitys ja osoitettu yhteiskuntakelpoisuus. Sdkin tässä kerrotussa Henkan tapauksessa oli vain yhden järkevän virkailijan ymmärryksen js sisukkuuden ansiota; että Henkka pääsi avovankilaan, kouluttautumaan ja toteuttamaan luovuuttaan ja rakentavaa älyään. Vapauttaa ei pitäisi niitä, jotka eivät muutu ja ovat sairaasti luonteeltaan rikollisia. Niitä kuitenkin vapautetaan rikosnimikkeen perusteella, vaikka ovat vapaudessa vaarallisia. Taistelisin mielelläni noiden Henkkojen puolesta. 

perjantai 5. toukokuuta 2017

Populismin paradoksia: köyhä kansa valitsee kapitalistin johtajakseen

Jotain on pielessä: esimerkit Ranskasta ja USAsta: köyhin väestö äänestää äärikapitalistia (äärioikeistoa) ; Le Pen ja Mr. Trump. Johtopäätös: ihmisten enemmistö on ihan apukoulutasoista ( vanha, mutta niin hyvä termi, en pyydä anteeksi), menee halpaan ja uskoo kaiken kuulemansa, kun näkee joulupukin tai luulee jumalaksi.

Mustat orjat, USA:n rakentajat

Ketkä ovat ​todelliset  maan ​ rakentajat ? Mitä Euroopasta tulleet valloittajat olisivat yksin saaneet aikaan? Entä, jos orjia ei olisi oll...