torstai 19. toukokuuta 2011

Oikea demokratia ja politiikkademareiden mantrat

Kun kuuntelen demareiden puheenjohtaja Urpilaisen ja honkki Heinäluoman haastatteluja, he muistavat jokaisessa käyttää kolmea kansaa kosiskelevaa ja kateutta ruokkivaa iskutermiä:
tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, työllisyyden edistäminen ja kaiken yllä hyvinvointi.
Kaikki ilman muuta maailman tärkeimpiä asioita, kukaan järkevästi ajatteleva ihminen ei kiistä. Vaan kun Urpilainenkaan ei sano mitään muuta, edes jotain konkreettista rakentavaa. Viimeaikaisissa hallituskeskusteluissa olen kuullut yhden haastattelun, jossa näistä mantroista toistui vain yksi!

1. mantra työllisyys
"Meidän pitää hoitaa työllisyys paremmin".
Mikä logiikka, kun huudetaan työpaikkojen perään, mutta samalla estetään niden luonti yrityksiä monin raasittein rokottamalla, verotuksella ensimmäiseksi. Jokainen pieni ja keskisuuri yritys työllistäisi, koska kasvu edellyttää sitä, mutta verotuksen vuoksi se on mahdotonta. kustannukset syövät kaiken kehityksen ja voiton, jolla, huom voidaan lisätä investointia ja niitä työpaikkoja. En tiedä yritystä (keskisuuri/pieni) joissa ei voittoa käytettäisi investointiin, jos voittoa kertyisi.

2. mantra tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.
Rikokset, palvelut ja hyödykkeet ovat eriarvoisia varakkuuden mukaan. Minun oikeustajuuni ei mahdu se, että ajonopeussakko on olematon romuautola ajavalle nuorelle työttömälle, joka hurjastelee suurta turvattomuutta aiheuttaen, kuin hyvällä autolla ajavalle suurituloiselle. Pisterangaistus, joka on mm Australiassa johta siihen, että ylinopeuksia ei aja kukaan. olen itsekin menettänyt ko maassa 4 pistettä 12:sta, kahden vuoden sisällä menettäisin korttini helposti! Aussi ajaa säyseästi, menkää katsomaan. Piilokameroita on kaikialla.
Nyt meillä kaavaillaan tv-maksujenkin porrastusta tulojen mukaiseksi. Uskomatonta. Sama hyödyke koyhälle ja rikkaalle. Tasa-arvoa olisi ehkä se, että lupa poistettaisiin esim eläkläisiltä tai tiettyyn rajaan asti ansaitsevilta. Katso seuraavaa..
Eikö verotus olisi oikeudenmukaisempi, jos esimerkiksi 6000 euroon asti (vuodessa) jokainen tienaa verotta, sen ylittävästä tulosta kaikki maksavat hitaasti progressoituen? Tällainen järjestelmäkin on olemassa, ihmiset onnellisempia kuin me tällä katkeran kateuden maassa.

3. mantra hyvinvointi
Mitä termi hyvinvointi tarkoittaakin. jokainen aikansa lasi ja järkevästi ajateleva ihminen ymmärtää, että hyvinvointi on tasa-arvoa tereveydenhoidossa, kansalaisen kohtelussa, kouluuksessa. Sitä säädelläänkin skandinavian maissa oikein hyvin. ketään ei voida alistaa, syrjiä tai hylätä seuraamuksitta. Mutta kun on saavutettu hurjia etuisuuksia, kuten palkka, työturva jne. ja ne tulkitaan muuttumattomaksi, kansantaloudellisesta tilasta riippumattomaksi alati kasvavaksi oiekudeksi, ollaan mielivallassa. sanoisin sitä tyhmyydeksi. Joustammehan me yksityistaloudessakin. Kun on otettu isoa lainaa tms joudumme säästämään ja joustamaan menoissamme, perheessä. Yheiskuntahan on iso perhe, samat lain'alaisuudet pätevät siinä. Hyvinvoinnista on tullut hedonistinen (itsekeskeinen) itseisarvo, ei ihmisten hyvän elämän perusta, mitä se lienee yhteiskunnallisena terminä alunperin merkinnyt.

Mietin kaiken aikaa, mitä on keskiluokkainen ajattelu, keskinkertainen älykkyys, joka ylläpitää tietysti keskiluokkaisuutta. Mitä on demokratia poliittisenä käsitteenä, onko se sittenkin vain tosipopulismia, manipulaation väline. Mietin, mitä demareiden intelligenssi oikein on. Urpilainen käyttää aseena 'älyllistä epärehellisyyttä' , kun debatissa iskusanat eivät riitä. Mutta onko se juuri demariin sopiva ominaisuus. Eikö älyllistä epärehellisyyttä ole mm se, että Euroopan jäsenkansoja on vaikea tukea, mutta samaan hengenveton kotimaan parempiosaisia vaaditaan osallistumaan omien luusereiden auttamisen. Yrittäjä tekee 20-tuntista päivää, kun mm. verotuksen vuoksi ei voi työllistää eli palkata lisätyövoimaa, joka nauttii työttömyysturvaajoko laiskuuttaan tai sen vuoksi, ettei pääse em syystä työllistymään. Koira ajaa häntäänsä!

Pysyitkö kärryllä?! Mietihän sitäkin. Ja sitä, eikö poliitikon pitäisi ymmärtää talouden lain'alaisuudet.

Mustat orjat, USA:n rakentajat

Ketkä ovat ​todelliset  maan ​ rakentajat ? Mitä Euroopasta tulleet valloittajat olisivat yksin saaneet aikaan? Entä, jos orjia ei olisi oll...