perjantai 28. toukokuuta 2021

Pääministeri saakoon aamiaisensa

Pääministerille maksetaan korvaus Kesärannassa vietetyltä ajalta, mm aamiaiskustannukset korvaten.
Ministerillä on valtion luottokortti. Pitää olla kuitteja, muistio, koska on paikalla ollut, mitä ostanut jne Eikö kuulosta hiukan typerältä vahtaamiselta?
Miksi asioita ei voi yksinkertaistaa niin, että edustusraha annetaan tiettynä summana, Kesärannassa oleskelusta merkitään ajankohdat, milloin on ollut siellä - helppo juttu, joka tapauksessahan ne selviävät jo siivouksista ja muista tapahtumista - ja niin edelleen.
Jos raha ei riitä, maksaa itse loput, mikä on ihan fair. Miksi Päivi Lipponen vaahtoaa omasta ajastaan Kesärannassa? Siksi, kun tämä on tehty niin monimutkaiseksi ja hankalaksi, ja luottokorttia on helppo käyttää väärin. Kuten nyt on käynyt ilmi, mm Yliviikarin tapauksessa. Ja monen muun kohdalla.

Minä olen omaishoitaja, ja saan tietyn summan kuukaudessa korvausta. Könttäsumma. Hyvä järjestelmä. Riitti tai ei, se on kolmiportaisesti hoidettavan lähtökohdasta määritelty. Erittäin toimiva juttu. Sopisi valtion virkamiehille oikein hyvin.

On todella hölmö juttu, että joudutaan kontrolloimaan jokaista tapahtumaa, ja media on vallan vahtikoirana. Median pitääkin tarkkailla, tiedottaa, harrastaa avoimuutta jakaen tietoa. Mutta kyllä vahtikoira pitäisi olla selkeämpi rakki.

Edustus- ja kuluraha on helpommin määriteltävissä. Käyttö jää asianomaisen vastuulle, virkaetuuksiin kuuluu tietty, kokemuksen perusteella määriteltävä summa.

Olen ihmetellyt ja puhunut.

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...