torstai 29. maaliskuuta 2018

Pupu-Prisma ja ABC


Pupu-Prisma 
Outo uutinen Joensuun Prismasta: kauppa ottaa myyntiin eläviä kaneja ja -marsuja. Valistunut kansa paheksuu ja kauppias puolustautuu hyvien olosuhteiden järjestämisellä. Mutta yhtään ei auta, että eläimillä on myymälässä hyvät oltavat. Ongelma on siinä, että shoppailija ostaa hetken mielijohteesta söpön eläimen, kun se on kauppareissulla helposti tarjolla. Kun lapsi kinuaa. Palauttaako S-ryhmä vastuuttoman tavan ostaa elävä lemmikki lahjaksi? Eihän kukaan osta vauvojakaan lahjaksi!
Olen boikotoinut S-ryhmää siitä lähtien, kun teitten varsille alkoi ilmestyä keltavihreitä hirvityksiä, ABC-huoltoasemia, joista saa kalleinta polttoainetta ja jotka rumentavat koko kauniin maamme. Ravintoloiden sisustus on migreenin laukaisevaa kakkaruskealla höystettyä oranssia. Nyt tuli yksi boikottiaihe lisää. Eläin ei ole esine, joka heitetään pois, kun ei enää huvita.
Rakennuspuoleen liittyvä surullinen esimerkki löytyy Äänekoskelta:  kaupungin sisääntulon pilaa  S-marketti, rumilus vailla vertaa. Ennen paikalla olivat hienot käyntikortit: funkistyylinen hotelli Hirvi ja kodikas matala puurakenteinen matkahuolto pikku putiikkeineen sekä nykyisen parkkipaikan kohdalla Monrepos-puisto, jossa matkustavainen hengähti junaa ja bussia odotellessa suihkulähteen solinassa koivujen siimeksessä. Nyt on S-kolossi silmät nyrjäyttävine ajoluiskineen ja ABC-polttoainepumppuineen. Onneksi on vielä Hirvi.
Toivotan pehmopupuista pääsiäistä!






Hengellisyys, luonto ja suku

  Hyvä ystäväni, ajattelultaan sielunveljeni, keskimäärin kolme kirjaa viikossa  ahmiva Oiva sai minut taas luopumaan ennakkoasenteestani ja...