keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Pantterista, suojeltavasta villieläimestä tehty Afrikan tähden rosvo eli pahis!

Kun vanha kunnon Afrikan tähti-peli uudistettiin, siinä rosvot eli pahikset korvattiin PANTTERILLA. Villieläimestä tehtiin PAHIS, pantteri demonisoitiin. Rasismi pitikin poistaa, se on selvä ja sen olisi voinut tehdä helpoilla muutoksilla, muttei eläintä sentään olisi pitänyt laittaa rosvon osaan. Lapset ja nuoret pelaavat digipelejä, joissa ihan tavalliset ihmisetkin/olennot ovat pahiksia - eivätkö ne olekaan rosvoja tai toisin päin!? En enää ymmärrä arvojamme. Lapset sanovat: "Joo, voi ne tappaa, nehän ovat pahiksia!" En ihmettele ollenkaan jengiväkivaltaa enkä koulukiusaamista enkä muutakaan nuorten arvojen sekoilua. Itse olemme laatineet heille mallit. Lapsi ja nuori oppii mallista. Jos sitä ei saa vahvasti perheestä, sen mallin saa noista moraalisia arvoja halveksivista peleistä.

Lainaus: "Afrikan Tähden 70-vuotisjuhlapainoksen suunnitellut kuvataitelija Matti Pikkujämsä korvasi valkoihoiset rosvot panttereilla. Tiedotustilaisuudessa hän sanoi, että uudistuksen taustalla on pyrkimys yhdenmukaisuuteen. Jokaisen suomalaisen tuntema lautapeli Afrikan Tähti täyttää tänä vuonna 70 vuotta.15.4.2021"



SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...