torstai 21. kesäkuuta 2012

Vakuutusyhtiöt sahaavat omaa oksaansa

Voihan vakuutus!

Mikä järki seuraavassa:
Vakuutusyhtiöt ovat yksityisiä sijoitusyrityksiä. Jos menen tapaturman vuoksi yksityiseen leikkaukseen, yhtiö ei korvaa pientäkään osaa, esim. julkisen terveydenhuollon kustannuksia vastaavaa osaa kuluista. pitää mennä julkisen sairaanhoidon jotuslistalle. Vain se kuulema korvataan.

Kun teen niin, joudun tietysti pitkään jonoon, mutta vien myös paikkaa joltakin toiselta leikkausta tarvitsevalta.

Minä en ymmärrä tällaista logiikkaa.

Muualla maailmassa on sairausvakuutusjärjestelmä, jossa maksat vuosimaksun - kohtuullisen kokoisen - ja voit sen jälkeen valita yksityisenkin sairaanhoidon saaden korvauksen.
Eihän leikkaushoito ole yhtään halvempi kustannuksiltaa julkisessa terveyden/sairaanhoidossa. Jos on, se on taatusti huomattavasti huonompaa. Siihen en kuitenkaan vielä tahdo uskoa. Vakuutusyhtiö joutuu maksamaan ihan saman, olkoon kyseessä yksityinen tai julkinen. Jos yksityinen hoito on kalliimpaa, maksaisi edes erotuksen, minulle jäisi loput.
Menenkö siis julkisen sairaanhoidon vähintään vuoden pituiseen jonoon - vaivani ei tapa, tekee vain rammaksi, joten ei-kiireellisenä jononi on pitkä - vai estänkö täyden rampautumisen ja kuntoni heikentymisen (seuraus, kun en pääse kävelemään enkä harrastamaan liikuntaa ennen korjausta) menemällä yksityiselle? Ja joku toinen samanmoinen joutuu odottamaan vielä kauemmin, kun vien hänen paikkansa.
Terveydenhoitojärjestelmämme kasvattaa jonoja eikä osaa tasapuolistaa palveluja yksityisen ja julkisen kesken. Aina tarvitaan yksityistä yrittämistä, se on ihmiselle ominaista. Mikä on, että luontainen yritteliäisyys on kirosana?
Muinaisjäännettä.
Mielestäni ihmisten huijaamista. Ei ainakaan tasapuolisuutta. Vakuutusyhtiöt yrityksinä voisivat ajaa tasapuolisuuden asiaa ihan omista intresseistäänkn. Nyt se sahaavat omaa oksaansa.
Mikä hyvinvointivaltio? Ei Suomi.


Hengellisyys, luonto ja suku

  Hyvä ystäväni, ajattelultaan sielunveljeni, keskimäärin kolme kirjaa viikossa  ahmiva Oiva sai minut taas luopumaan ennakkoasenteestani ja...