perjantai 3. tammikuuta 2014

Urheilukalastus matkailuvalttina - miksei myös poronpyydystys!

Aivan loistavaa, että arvostettu kirjailija Antti Tuuri on päästetty ääneen - ja halunnut äännähtää - maailmanlaajuisesta eläinrääkkäysasiasta: pyydä ja päästä - sitähän urheilukalastus on. Mitä ihmeen hohtoa on siinä, että iso kala uuvutetaan, "sitä silitellään ja valokuvataan, ja sitten päästetään takaisin veteen". Surullista, totta. "Matkailun puolesta"-kirjoitus pitäisi saada digilehteen kaiken kansan luettavaksi. Mieluiten kaikkien kansojen luettavaksi! Kiitos Antti Tuurille ja kiitos Suomen Kuvalehdelle (nro 1 /2014)!
Antti Tuuri ihmettelee, miksei matkailuvaltiksi laitettaisi myös sitä, että myös poroja voitaisiin pyydystää ja sitten päästää takaisin luontoon. Niin, ja miksei myös ihmisiä, koska ihminenhän on eläin, ja jos eläimiä voidaan kohdella niin - nyt vasta "tunnottomia" kaloja - miksei myös ihmisiä.
Ehdotan, että Suomen Eläinyhdistysten liitto SEY palkitsee Antti Tuurin tämän keskustelun selkokielisestä aloituksesta. Sitähän ei oikeasti ole koskaan aloitettu.

Mustat orjat, USA:n rakentajat

Ketkä ovat ​todelliset  maan ​ rakentajat ? Mitä Euroopasta tulleet valloittajat olisivat yksin saaneet aikaan? Entä, jos orjia ei olisi oll...