torstai 7. maaliskuuta 2024

Kommunismi kasvatti petoja.

 Yle radio ykkösessä oli tänään 7.2.2024 mielenkiintoinen keskustelu, ”Pieleen mennyt historia. Mikä suurvaltoja vaivaa.”  Kolme historioitsijaa haastateltavina pohtivat imperialismin historiaa hyvin mielenkiintoisesti ja valaisevasti. Imperialismi on sijoitettu länteen, nyt sen haukkujat ovat toteuttaneet saman omissa valtioissaan. Minua häiritsi ainoastaan se, että puhuttaessa valtioiden valtatavoitteista kyse on aina ollut kuitenkin vain niitä hallitsevien henkilöiden, diktaattoreiden intohimoista. He ovat alistaneet valtion. Näin on nyt myös Venäjällä asian laita, niin oli natsi-Saksassa, esimerkkejä löytyy.

Tämän kommunismi teki Venäjällä: kasvatti itsekkäitä petoja, egoisteja ja hedonisteja sen sijaan mitä julisti. Mikä on sinun, on myös minun – kaiken tulee olla yhteistä. Mutta mikä on minun, ei ole sinun. Lasten leikeissä näkyi jo tuo itsekkyys ja kyvyttömyys asettua toisen asemaan. Hämmästyin, kun lapseni paras kaveri oli päiväkodin johtajan tytär ja äidillä, silloisen kommunistipuolueen kaupunginvaltuutetulla oli tuo elämänasenne ohjenuoranaan. Meiltä sai ottaa, mutta heiltä ei.

Edelliset ja nykyiset sukupolvet ovat kommunismin kasvatteja. Empatia puuttuu saalistus on sallittua. Mitä muuta ovat omaisuuksia itselleen haalineet oligarkit ja nyt nuo vallassa olevat poliitikot?

Lainaan Ilta-Sanomien päivän otsikkoa ja kirjoitusta:

”Putinin propagandistilta hurja lausunto: ’Tämä Venäjän lähialue katoaa kartalta.
Venäläisen RT-kanavan päätoimittaja Margarita Simonjan on juuri nyt sanonut, ettei Armeniaa nykymuodossaan ole enää viiden vuoden kuluttua.” Tämä on myös IS:n lainaus yhdysvaltalaisesta Newsweek-lehdestä.

Koko demokraattinen maailma järkyttyi vast’ikään, kun Venäjän presidentti Vladimir Putinin opposition näkyvin hahmo, korruption vastainen aktivisti Aleksei Navalnyi, jota Putin niin pelkäsi, kuoli arktisessa vankilassa. Niin kävi Aleksandr Litvinenkolle, joka myrkytettiin vuonna 2006 Lontoossa. Yhdistyneen kuningaskunnan tiedustelupalvelun hyväksi työskennellyt entinen venäläinen sotilastiedustelija Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija myrkytettiin SalisburyssaEnglannissa hermomyrkyllä vuonna 2018. He selvisivät.
Paljonko nykyisen valtiaan pelkurimaisesti eliminoimia totuudenpuhujia on, sitä emme tiedä. Sen tiedämme, että lisää tulee. Myös muualla.
Venäjä tekee eliminoinnin ovelasti, jopa niin, että propaganda kykenee kääntämään ne lännen aiheuttamiksi ja rahvas uskoo, kuten aina. Joissakin diktatuureissa likvidointi on suoraviivaisempaa. Irakissa, jossa Saddam Hussein halusi samaa laajentumista kuin konsanaan suurvallat, tappoi jopa kotimaahan palanneet vävynsä eikä piilotellut ollenkaan tapahtumaa.

Aleksadr Litvinenkon tapaus

Skripaldien tapaus



SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...