maanantai 27. maaliskuuta 2017

Sinullakin ulkohuussi kerrostalossa

Sinullakin ulkohuussi kerrostalossa

Lemmikit
www.vapaalla.net

Ihmiset saavat paljon hienoa valistusta lemmikin ottamisesta ja siihen liittyvästä vastuusta. Hyvä. Puhutaan kovasti ruokailusta, terveyden- ja sairaanhoidosta, mutta eipä juuri tämän nisäkkään kehon muista tarpeista.

Jos otat koiran kerrostaloon, sen on sama kuin jos sinulla olisi ulkohuussi. Sinulla on sisävessa, johon pääset aina heti, kun on tarvis. Pääseekö koirasi? Varsinkin, jos asut kymmenennessä kerroksessa tai vaikkapa kolmannessa eikä talossa ole hissiä.

Mietipä, miltä tuntuu, kun aamulla joudut odottamaan tunnin, pari, pissalle päästäksesi. Muistatko, miltä tuntuu liian pitkä pidättely? Entäpä, kun vatsasi on löysä etkä pääsekään heti vessaan?
Koirallesi on opetettu - ja eläin tahtoo luonnostaa, että sisälle pesään (=kotiin, asumukseen) ei asioita tehdä.

Koiran keho ei ole kone, kuten ei sinunkaan kehosi ole.

Silti koirasi kehon pitää toimia kolmesti päivässä (standardi) tai silloin, kun sinä viitsit lähteä ulos. Mitäpä, jos asut kymmenennessä kerroksessa ja sinullakin olisi vain ulkohuussi? Tai vaikka kolmannessa hissittömässä talossa?

Mietipä tätä enne kuin säälit mökin mummoa, joka asuu sisävessattomassa mökissä maalla tai kun olet ottamassa kerrostaloasuntoosi koiraa lemmikiksi. Tilanteesi tulee olemaan sama kuin mökin mummolla. Pahempi, riippuen allasi olevien asuinkerrosten lukumäärästä.




 

Putin meets Le Pen - Russia´s smart plan to break down Europe


 

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...