torstai 21. maaliskuuta 2024

Yhden miehen sairas mielihalu koko maailmaa koskeva katastrofi.


On käsittämätöntä, että vielä tässä ajassa yksi ihminen voi sotkea mielihalullaan, yksityisellä sairaalla kunnianhimollaan koko maailman rauhan. Tai ei se käsittämätöntä ole, sillä suuri rahvas on keskinkertaisesti ja ennen kaikkea massa lyhytnäköisesti yksinkertaisesti ajattelevia ihmisiä. Heidät voi manipuloida lupauksilla pikaisista eduista. He eivät kykene ajattelemaan laajasti ja kokonaistilanteesta, syistä ja seurauksista heillä ei ole mitään ymmärrystä. Sillä tavalla demokratia tuhoutuu, vaikka tämä yksinkertainen rahvas juuri sen nimiin vannoo. Että he itse saisivat päättää. Mutta kun eivät kykene näkemään manipulointia, vaan menevät hivelevään lankaan. Niin syntyvät diktatuurit ja totalitarismi.

Nyt on idän herra Putin humaltunut vallasta, jonka on kyennyt huijaamaan sulkemalla kansan silmät maailmalta. Tämä herra haluaakin maailmanvaltiaaksi, niinhän Hitlerkin halusi, jaon aloittanut hyökkäämällä sukulaiskansan kimppuun kertomalla, että se kansa kuuluu hänen valtakuntansa laisuuteen. Joskus kaukaisessa historiassa on kuulunutkin, viimeksi kommunistisen totaliltarismin ajalla ja kansa hurmioituu.

On kummallista, miksi tämä yksi herra hylkää hyvät kauppasuhteet ja tuottoisan kaupankäynnin muun maailman kanssa ja tuhlaa kansan varoja toisen kansan ja valtakunnan tuhoamiseen. mitä hyvää hän sillä rahalla saisikaan aikaiseksi auttamalla köyhiä maita kehittymään ja rakentamaan yhteiskunnallista tasa-arvoa. Koska hänen hyökkäystään pientä valtakuntaa vastaan ei hyväksytä missään, hän väittää kansalaisilleen, että koko sotimisen syyhän onkin niissä muissa, jotka ovat ruvenneet vastaamaan hänen hyökkäyksiinsä antamalla tukea pienelle uhrikansalle.

Mitä tuo tuki on vaatinut muulta maailmalta?

Sen, että nekin ovat joutuneet sijoittamaan varallisuuksiaan pienen kansan puolustukseen, niitä satoja ja tuhansia miljoonia rahayksiköitä, joita voisivat käyttää maailman köyhien maiden  kehittämiseksi, ilmastokatastrofin estämiseksi jne. Tuo yksityinen herra ei usko ilmastokatastrofiin, vaan pitää sitä valheena ja liioiteltuna. Kukaan muukaan yksinvaltias tai yksinvaltiuteen pyrkivä ei usko. Täytyy olla niin, että heidän ajattelunsa on yksinkertaista ja persoonallisuus narsistista.

Kyllä he älykkäitä ovat, kukapa sitä kieltää. Vaan mitä älykkyydelläkin tarkoitetaan? Lähinnä nokkeluutta selvitä asioista. Mutta se ei ole ollenkaan samaa tai edes lähelläkään niin sanottua viisautta. Oikeastaan älykkyydellä ei voi puolustella enää ollenkaan ihmistä. Minä siirtäisin tilalle juuri nokkeluuden, joka on vain ihmisen persoonallisuuden  pelinappula.  

Kuinka me sallimme yhden miehenmahdollisuuden tukahduttaa kokonaisten valtioiden rakentavan tuotannollisen toiminnan pakottamalla ne tuhoaseiden tuotantoon. Sitten hänellä on otsaa julistaa, että jos hänen hyökkäyksensä kohteena olevaa pientä valtiota autetaan liikaa, hän voi aloittaa kolmannen maailmansodan. Ei hän tietenkään itse sitä kerro aloittavansa, mutta sitäpä se tarkoittaa. On nähty jo, että hänen valtansa on niin suuri, että koneistokin tottelee. Se merkitsisi myös sitä, että hän voisi pysäyttää sodan, koneistonkin, vaikka se tahtoisi yksinkertaisuudessaan jatkaa. Mutta koneisto tottelee, myötäilee hänen valtaansa ja tuhoaa myös oman kansan vastustuksen. Tappaa tarvittaessa yksilöt, jotka vastustavat. Tosin siitäkin syystä, että omakin henki voisi olla vaarassa.

Melkoinen vallan kierre. Kuuluisi keskiaikaan, mutta näyttää siltä, että ihminen ei muutu. Demokratiaan uskovat ovat vähemmistö, se nähdään idässä ja lännessä. Demokratia on inhimillinen taito ylläpitää tasavertaista kaikkien hyväksi koituvaa elämää ja hallita yhteiskuntaa, mutta sen toteutuminen vaatii itsenäistä ajattelua eikä massaliikettä, ja siihen kehitysvaiheeseen ihmiskunta ei ole vielä päässyt. Kuusikymmenluvun niin sanotut älyköt seurasivat vain johtajaa, massoittuivat huutamaan iskulauseita eivätkä nähneet kokonaisuutta. Massoja on helppo liikuttaa. Mikä älymystö se muika oli!  Fiksuimmat häpeävät sitä nuoruuden hulluuttaan, kun ovat ymmärtäneet, minkälaisen ihmisen sorron agentteja olivat. Olivat totalitaarisen imperialismin asialla, vaikka sitä juuri haukkuivat!  Meitä oli tosi pieni joukko, jotka emme yhtyneet massan hurmokseen. Kätkeydyimme omiin nurkkiimme, ja meitä halveksittiin, jos suumme aukaisimme. Nyt ei tarvitse hävetä.

Olen miettinyt manipuloivien ihmisten kielenkäyttöä, lähipiirissäkin sitä on ilmennyt. On mielenkiintoista kuunnella mm. Afrikan diktaattoreita kuinka he sanailevat  Kun media laittaa ruuvipenkkiin ja kysyy heidän vastustajia eliminoivasta politiikastaan ja haastaa hirveyksien oikeutuksesta,. Sitä, kuinka heidän vastauksensa ovat nokkelasti muotoiltuja ja taitavasti manipuloivia, kansaa hiveleviä ja pelottelevia. Kuinka kummassa heiltä löytyy ne kansaa hivelevät ympäripyöreät, mitään sanomattomat toisia valtioita, järjestöjä, ihmisiä syyttävät lausuntonsa?

Katsoin Ugandasta ja sen oppositiojohtajaksi nostetusta muusikko Bob Winestä tehdyn ohjelman, joka oli loistava osoittamaan juuri tuota kansan sanoilla hivelyä . Ihan uskomatonta. Hyvä esimerkki oli Ugandan kuudetta kautta hallitseva julma diktaattori, Museven – hänen vallankäyttöään voi erinomaisesti voi verrata nyt Venäjään. Täysin identtistä.

Mugeve oli tappaa -  yritti useasti -  kansan suosikin, vastustajansa, ajoi maanpakoon, uhkasi perhettä, mobilisoi sotilaat, nuo robottiraukat, jotka eivät uskalla tai jotka on aivopesty hylkäämään oma ajatuskykynsä turvakseen. Hän onnistui tukahduttamaan kansan kuten nyt ontehty Venäjällä, ja pääsi kuudennelle presidenttikaudelleen yksinvaltiaana.  Presidenttien toimikausi- ja ikärajat poistettiin kahteen kertaan vuosina 2005 ja 2017.

--

 --

Haasteeni EU:lle: voisiko joku ryhmä, yliopisto tms. laskea summan, kuinka paljon Ukraina ja sitä avustavat maat ovat menettäneet Putinin sodassa. Samoin Venäjän tappiot. Tuottava talous, kauppa ja matkailu jne. olisivat olleet vaihtoehto. Onko noin suuri laskelma edes mahdollista? Tuskinpa kenelläkään, millään instituutiolla, järjestöllä tms. on aikaa, energiaa, mahdollisuuksia yleensäkään laskea niitä käsittämättömiä summia, joiden käyttö ilman sotien vaatimia asevarusteluja ja miehistökoulutuksia, rajojen turvallisuusvahvistuksia, ynnä muita tuhansia toimintoja voisi käyttää maapallomme tilan ja köyhien ihmismassojen tukemista ravitsemista, koulutusta ja kaikkien olosuhteiden kehittämistä. Tahtoa olisi hyvinkin paljon, varsinkin lännessä, jossa kaikesta huolimatta on kehitetty mm. kuihtumassa oleva demokratia ja jossa tuo marginaaliryhmä oikeita älykköjä asuu. Oikealle älykölle katson olevan ominaista ihmisoikeuksien ja tasa-arvon ymmärrys ja tärkeys.

Erittäin vakava epäilys on, että laskelma ei ole mitenkään mahdollista! Liian suuri ja etenkin laaja operaatio, liian paljon yksityiskohtia, liian isot rahavuoret, liian monta vuotta tulosten saavuttamiseen. Ja maailma muuttuu koko ajan...

 My challenge to the EU: could some group, university, etc., calculate the sum of how much Ukraine and the countries assisting it have lost in Putin's war. Likewise, Russia's losses. Productive economy, trade and tourism etc. would have been an alternative. Is such a big calculation even possible? Hardly anyone, any institution, organization, etc., generally has the time, energy, or opportunities to calculate the unfathomable sums, the use of which, without the armaments and crew training required by the military, border security reinforcements, and thousands of other activities, could be used to support the state of our earth and the nutrition of the poor human masses. , training and development of all conditions. There would be a lot of will, especially in the West, where despite everything, e.g. a withering democracy and where that fringe group of real intellectuals live. I consider a real intellectual to be characterized by the understanding and importance of human rights and equality.

A very serious doubt is that the calculation is not possible at all! Too big a field, especially large areas and actors, too many details, too big mountains of money, too many years to achieve results. And the world is changing all the time...

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...