tiistai 30. toukokuuta 2023

En suutele silvottuja huulia.

 

Tässä tulee kolme ihmetyksen aihetta:

1. Silpominen

2. Poltetun maan taktiikka

3. Demokratia - heikkoutta?

1.Osaamme kauhistella ja tuomita ja surra afrikkalaista silpomiskulttuuria, jossa tyttöjen ulkoiset sukuelimet silvotaan, osin tai täysin. Mutta mitä se on, kun jotkut laittavat renkaita ja ruuveja huuliin, nenään, silmäluomiin, poskiin, korvannipukoihin, napaan, sukuelimiin, nännin päihin? Lävistetyt korvikset ovat olleet länsimaisten naisten ja miesten koristelua. itsellänikin on ollut lävistetyt korvanapit 14-vuotiaasta lähtien. Sitä ei koeta silpomiseksi saati masokismiksi, itsensä kiduttamiseksi. Voisihan se ollakin. Alkukantainen jäänne.

Kaiken huippu ovat he, jotka leikkelevät korviaan suipoksi eläinten korvien mukaan, irrottavat hampaitaan, viilaavat niitä teräviksi, halkovat kielensä käärmeen kielen mukaiseksi, upottavat sarvia otsaansa ja niin edelleen.

Vaikka minulla on korvalehdissäni useampikin reikä koruja varten, en voisi suudella poikaa, jolla on ruuvi ja rengas huulessa. Miltä se tuntuisi, eroottiseltako? En ymmärrä. Pitäisi varoa, ettei satuta itseä tai sitä toista.

Enkä pysty näkemään teräsrengasta nenässä muuten kuin roikkuvana räkämällinä. Sillä siltähän se näyttää. Ruokani ei menisi kurkusta alas, jos istuisin sellaista vastapäätä. Mielikuvitukseni muokkaa sen korun limaklöntiksi, en voi mitään. Onhan meillä erilaiset kauneuskäsitykset, ja olkoonkin niin. Minä en vaan näe silpomiskoruissa mitään kauneutta. Napatimantti tai pikkuinen rengas on ihan kiva ja nätti, sormukset ja korvikset, kaularenkaat ja pukuihin kiinnitetyt vaikka kuinka runsaat rojut ovat mukavia. Mutta ihon repiminen, siinä en näe kauneutta saati seksikkyyttä. Nenärengas tuo mieleen, että mitä nuhanenäisenä? Huhhuh!

Silpominen on muutakin kuin tyttöjen sukuelinten silpomista. Termi voisi tarkoittaa myös tuollaista itsensä repimistä, joskaan se ei sodi itsemääräämisoikeutta, ei ole pakotettua. Silti, kehon raateluahan se joka tapauksessa on. Eläimet eivät tee sellaista.

2.Ukrainan sota on tuonut monia ajatuksia sodasta, siitä yksilöstä tai hänen häntäilijöistään, jotka voivat hyökätä vaikkapa lasten kimppuun, tuhota heidän kotejaan, luonnossa villieläinten pesiä ja eläimiä, silpoa kaupunkeja, ihmisiä, eläimiä, kasveja, metsiä ja puita.

Minä en ymmärrä.

Mietin, onko ihmisessä jokin tarve tuhota ja silpoa, haavoittaa ja tappaa. Ja kuinka he, joilla ei ole kykyä myötäelämiseen eikä heillä ole omaatuntoa, pääsevät aina silloin tällöin valtaan. Ja kuinka sellaisia hallitsijoita, jotka eivät aloita sotia, hyökkää toisten kansojen kimppuun, sanotaan heikoiksi. Onko se heikkoutta, että yrittää saada aikaan ja säilyttää ehkä jo olemassa olevaa demokratiaa ja säätää lakeja, joilla turvataan kaikkien yhtäläisiä oikeuksia hyvää elämään. Jos puhumme USA:sta ja maan presidenteistä, mielestäni vahvoja olivat juuri he, jotka yrittivät saada tasa-arvoa ja kunnioitusta. Presidenteistä voin mainita viimeisimpiä, kuten John F. Kennedy, myös hänen seuraajansa Lyndon B. Johnsonkin yritti, Jimmy Carter, Barack Obama, ja viimeisimmin Joe Biden.

3. USA:sta puheen ollen ihmettelen aina, miksi amerikkalaiset vihaavat mustia, orjien jälkeläisiä. Itse asiassa hehän ovat sen maan rakentaneet! Heidät on väkipakolla sinne tuotu, ovat olleet noita vihattuja maahanmuuttajia, jos nykyajasta puhutaan, ja sitten, kun ovat raataneet, maata muokaten ja viljellen, kaivoksissa uurastaen ja sairastuen, sitten heitä iljetään inhota ja pitää ala-arvoisena ihmisrotuna.

Kuinka tyhmä ihminen on?

Nyt Venäjän, Putin-diktaattorin ja hänen hännystelijöittensä hyökkäys Ukrainaan ja halu valloittaa se, on mielestäni käsittämätön. Varmaan muidenkin mielestä. Mutta minä ihmettelen sitä, mitä Venäjä tai Putin hyötyy poltetusta maasta? Aikooko rakentaa uudelleen, siirtää asukkaita Venäjältä? Vaikea uskoa, kun tietää, mitä Suomen valloitetulle Karjalalle on tehty. Viipurin kaupunki on edelleen melkein rauniokasa. Suomi on pelastanut erillisiä rakennuksia, Neuvostoliitto ja Venäjä on pitänyt koko pitkän alueen etelästä pohjoiseen runneltuna, raunioina, villiintyneenä pusikkona, ihmiset köyhyydessä. Mitäpä hyötyä alueista olikaan? Oli tietysti meriyhteyden parantuminen, kaivoksia ja metsää. Mutta kaikki tuo olisi onnistunut kaupankäynnillä. Muutama vuosikymmen kaupankäynti onnellistutti niin Venäjää, Suomea kuin Ukrainaakin.  

Poltetun maan taktiikka ei kuulu ainakaan enää nykyisyyteen. Eikä entisten suuruuksien haalinta. Kommunistinen Neuvostoliitto haukkui jatkuvasti länttä imperialismista. Mitähän muuta tämä nyt sitten  on?

Länsimaiset demokraatit haukkuivat ja haukkuvat yhä Eurooppaa ja suurvaltoja siirtomaapolitiikasta. Mitähän muuta tämä nyt on?

Mikä on ihmisen logiikka?

Ihmetyksen aihetta riittää.

Poltetun maan taktiikka


 

 

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...