torstai 5. toukokuuta 2022

Sotaharjoitukset uhkaavat porojen vasomista Norjassa

Nyt on sitten jo sota poroja vastaan! Norjan puolella poronhoitoalueelle on tulossa sotaharjoitukset. Sitä varten on ehdotettu poronhoitajille, että vasovat porot pitäisi siirtää. Maallikkokin ymmärtää, että kun vasominen on alkanut, siirto on mahdotonta. Se tietää porojen kuolemaa. Minä katson, että kyse on paitsi taloudellinen, ennen kaikkea eläinsuojelullinen. Harjoituksista olisi pitänyt ilmoittaa hyvissä ajoin.

https://areena.yle.fi/1-3830094


tiistai 3. toukokuuta 2022

Venäjän reunavaltioiden tuskat

Venäjä on vain sotinut ja aiheuttanut tuskaa kautta aikain useimmille pienille reunavaltioille, ei oikeaa ystävyyttä, saati tukea. Tsetsenia, Georgia, Ukraina, Viro, Suomi jne, miettikääpä. Jopa Valko-Venäjän 1999 syntynyt valtioliitto, mitä tapahtuisi ilman sitä?

Taustalla raukkamainen pelko! 

YLE1:n ohjelmassa "Sadan vuoden sankarit" on yhden haastatellun järkyttävä karjalaisten evakkotarina matkalla poikineesta lehmästä. Vasikka oli pakko jättää tielle. Lehmä ei olisi millään jatkannut matkaa ja pysähteli vähän väliä kääntyen katsomaan taakseen. Lehmän hirveä huoli vasikastaan oli kertojan kipein sotamuisto. Kuinka paljon nyt jääkään eläimiä sotatantereille.


SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...