sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisella ihmisellä on itseisarvo, jokainen ihminen on arvokas, jokaisella ihmisellä on oikeus ajatella ja uskoa omalla tavallaan. Erilaisuus on rikkaus. Ja vähä isempiään pitää kunnioittaa ja auttaa, jos on tarvis. Kuten muun muassa eläimiä, joilla niin ikään on itseisarvo

Siksi en ymmärrä mitenkään sitä, että erilaisuutta sorretaan ja toinen luulee olevansa parempi toista. Siksi en voi ymmärtää sitä, että juuri itseään parempaa syrjitään ja vainotaan, että pienin ihminen, diktaattori, hävittää itseään paremmat, pelkää heitä. Sillä siitähän kansojen sorrossa ja vainossa on kysymys. Eikö vaan – vai mitä?

Maailman suurimpia keksintöjä ja ehkä hienointa kirjallisuutta, menestyneintä liiketoimintaa, korkeinta koulutusta ovat omanneet juutalaiset, mutta juuri heitä, ja nimenomaan heitä on eniten vainottu. ”Ovelia elukoita!” Eniten heitä ovat vainonneet keskinkertaiset, mutta keskinkertaisten ihmisten suosion suggeroimaan kyenneet diktaattorit. Jopa päässeet valtaan juuri sillä, että ovat tuota ihmisväestöä halveksineet, syrjineet, vainonneet ja tuhonneet. Juuri heidän on ollut pakko paeta, muuttaa jonnekin, perustaa oma valtio pakopaikakseen. Juuri heille sanotaan edelleen, että menkää kotiinne, sinne Israeliin! Nyt sitten juuri heidän pakovaltionsa pitäisi keskivertoihmisten mielestä hävittää.

En taatusti puolusta mitään Gazan sotaa, hirvittävää, mutta terrorismia ovat harjoittaneet muut. Ja juutalaisen älykkyydestä kertoo sekin, että he, joskin raa’astikin, ovat kyenneet varustautumaan ja puolustamaan itseään. Ketkä muut olisivat kyenneet?

Kuten nuori kaksoiskansalaisuuden omaava Israelissa asuva teintyttö kertoi, hänen perheellään ei ole maailmassa enää mitään pakopaikkaa.

Älymystö on kaikkialla vähemmistö. he ymmärtävät, suvaitsevat, hyväksyvät ja kunnioittavat erilaisuutta, mutta he ovat kongresseissa, senaateissa ja parlamenteissa vähemmistö. He häviävät aina.

Ei ihminen ole kovinkaan kehittynyt maailman alusta, mikä, milloin  ja missä se alku lieneekin ollut.

 

Australiakin aasialaistuu

Kiinalaiset ja muutkin aasialaiset ovat ovelia. He valloittavat maailmaa siirtolaisuudella ja tuotevakoilulla - varastelulla. Tiedämme eurooppalaisten tyhmästi antamilla lisenssoinneilla valmistaa vaikkapa Volvo-autoja, tiedämme vaatemerkkien plagioinnin jne.

Olen kulkenut Australiassa vuodesta 1985 ja nähnyt väestön muutoksen ihan katukuvassa. sattumoisin tiedän myös ovelan opiskelukäytännön ja avioliitot, joiden avulla kokonaiset suvut ovat päässeet maan kansalaisiksi ja tietysti sen jälkeen kasvattaneet aasialaista väestöä. 

Siirtolainen on yleensä erityinen ihminen, jotta pystyy irrottautumaan kodistaan ja muuttamaan kauas pois, asettumaan outoon ympäristöön ja sopeutumaan siihen. Tosin tiedämme löytöretkeilijät, valloittajat, jotka ovat myös tuhonneet alkuperäistä väestöä, tapoja uskontoa, kokonaisia rotuja. Tuoneet muka parempaa, muka oikeampaa uskoa, oikeampia elämänmalleja, oikeampaa oppia. Ihmisellä on tapana kuvitella olevansa oikeassa, tietävänsä paremmin, ja mikä pahinta, omaavansa ainoa oikean jumaluskon.

Amerikka, niin pohjoinen kuin eteläinenkin manner ovat karmaisevimmat esimerkit valloittajien tuhoista.

Alkuperäiskansat ja heidän kulttuurinsa on tuhottu, lisäksi siirretty kaukaa toiselta mantereelta sen alkuperäiskansaa alistetuiksi ja jopa halveksituiksi palvelijoiksi, orjiksi. Australiassa tapahtui samaa, mutta jostain syystä siellä on kyetty palauttamaan alkuperäiskansan arvostus ja pyydetty anteeksi. Jostain syystä myöhemmät siirtolaiset, jotka ovat päässeet maahan mm. 1980-luvulla ainoastaan ammattitaitonsa perusteella kehittämään maata, eivät siis ole olleet valloittajia vaan avuksi pyydettyjä ammattilaisia, ovat tuoneet mukanaan myös sielun sivistystä. He ovat tuoneet mukanaan sosiaaliturvan ajatuksen, uskonnonvapausajatuksen, eläinten suojelun, yleensäkin suvaitsevaisuuden. 

Amerikkaa ovat kehittäneet vain valloittajat, se on muokannut kulttuurin. Valloittajissa on ollut älykköjä, intellektuelleja, joita on kannustettu ja jotka ovat kehittäneet tieteitä, ja sillä tavalla maasta on tullut opinahjo, jonne mm. Euroopasta on mentyoppimaan. Amerikan kulttuurin kehitys on itseriittoista.

Australian moderni, lähinnä sotien jälkeinen kulttuuri on perustunut sivistyneiden, koulutettujen ja ajattelevien ihmisten mukaiseksi. Koska heidät on kutsuttu, heille on asetettu edellytykset ja ehdot maahan pääsemiseksi. Yhteen aikaan vain lääkärit ja it-alan ihmiset pääsivät siirtolaisiksi. Mutta kuinka ollakaan, myös varakkuus on ollut suositus, jopa ehto, ellei siirtolainen on omannut maan tarvitsemaa koulutusta. Niinpä mantereelle on muodostunut varakkaiden aasialaisten opiskelijoiden populaatio. Opinnot päätettyään nuoret ovat jääneet maahan, saaneet kansalaisuuden, naineet ristiin, lisääntyneet. 

Myös naisten , etenkin köyhien naisten asema  joissakin Aasian maissa, mm Thaimaassa on huono, jolloin he, kiltit ja kauniit tytöt haluavat parempiin oloihin, etsivät valkoista miestä Euroopasta ja läheltä Australiasta, valkoiset, varsinkin vanhemmat miehet ihastuvat noihin kuuliaisiksi , miestä palveleviin kauniisiin ihmisiin, ja avioliitot ovat lukuisia. Yhden tapauksen todistajaksi jouduin itsekin. Vietnamilainen koulutettu yksinhuoltajaäiti esittäytyi netissä, australialainen yhtä koulutettu mies oli jäänyt leskeksi ja ihastui. Naisella oli kaksi lasta, toinen yliopistossa opiskeleva tytär ja kymmenvuotias toinen tytär. Häät pidettiin, nainen sai avioliiton myötä kansalaisuuden, ja heti sen saatuaan ja tyttäret opiskelemaan kouluun ja yliopistoon, hän otti eron miehestään. Olin avioliiton todistajana, vaikka jokainen näki, mikä herttaisen ja kauniin naisen tarkoitus oli. Eikä tämä  ole ollenkaan ainoa tapaus. Paikalliset tietävät. 

Vielä 1980-luvulla mm. Sydneyn katukuva oli eurooppalainen, nyt 2000-luvun lähes puolivälissä muutoksen huomaa selvästi: väestö on selkeästi aasialainen. Ei asiassa olisi muuten mitään ongelmaa, mutta aasialainen moraali on täysin päinvastainen läntisen moraalin kanssa. Nyt on jo nähty, että nuo ihmiset halveksivat alkuperäiskansaa, pitävät heitä liian tyhminä , jotta heille voisi antaa samoja oikeuksia kuin valkoisille ja keltaisille, eläimet ovat vain hyödykkeitä, eivät tuntevia itseisarvon omaavia luomakuntaan kuuluvia olentoja, jotka ovat yhtä tärkeitä kuin ihminen. He, jotka ovat muuttaneet mantereelle jo perheen perustaneina rahalla, sijoittajina ja bisneksensä perusteella, pitävät eniten huolta rodullisesta puhtaudesta, perheen on vaikea hyväksyä lasten rodullista ristiin avioitumista. Nuoret onneksi ovat päättäväisiä. 

Mistan 80-luvun Mac Donaldsin poikaporukan, jonka muodostivat viisi teinipoikaa, jokainen oli eri rotua (sanaa ei saisi enää käyttää, mutta mikä tilalle?!). Yksi oli punapää pisamanaamainen, liekö irlantilaisperäien, yksi valkotukkainen, pohjoismaalainen kai, yksi japanilainen, kiinalainen tai vietnamilainen, aasialainen kuitenkin, yksi näytti tummaihoiselta kuten intialainen, yksi tummahiuksinen, olisiko ollut perusaussi eli vankien jälkeläinen. Istuin viereisessä pöydässä ja ihailin. Jokainen eri alkuperää, täydessä sovussa. Katukuva näytti lähes samanlaiselta. Nyt samanlainen porukka näyttää enemmistöltään aasialaiselta. 

Australian moraali on ollut korkeinta maailmassa, sosiaaliturva kehittynyttä 80-luvulta lähtien, koulutus ja tekninen kehitys korkeatasoista ja nopeaa. Nyt se on alkanut rapautua. Siksi, että aasialaisväestö on kasvanut ja päässyt parlamenttiin lakeja säätämään ja yleensäkin muokkaamaan maailmankuvaa ja elämäntapaa. Se muuttuu vähitellen ja salakavalasti ihmiskeskeiseksi - kovemmaksi. 


SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...