sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisella ihmisellä on itseisarvo, jokainen ihminen on arvokas, jokaisella ihmisellä on oikeus ajatella ja uskoa omalla tavallaan. Erilaisuus on rikkaus. Ja vähä isempiään pitää kunnioittaa ja auttaa, jos on tarvis. Kuten muun muassa eläimiä, joilla niin ikään on itseisarvo

Siksi en ymmärrä mitenkään sitä, että erilaisuutta sorretaan ja toinen luulee olevansa parempi toista. Siksi en voi ymmärtää sitä, että juuri itseään parempaa syrjitään ja vainotaan, että pienin ihminen, diktaattori, hävittää itseään paremmat, pelkää heitä. Sillä siitähän kansojen sorrossa ja vainossa on kysymys. Eikö vaan – vai mitä?

Maailman suurimpia keksintöjä ja ehkä hienointa kirjallisuutta, menestyneintä liiketoimintaa, korkeinta koulutusta ovat omanneet juutalaiset, mutta juuri heitä, ja nimenomaan heitä on eniten vainottu. ”Ovelia elukoita!” Eniten heitä ovat vainonneet keskinkertaiset, mutta keskinkertaisten ihmisten suosion suggeroimaan kyenneet diktaattorit. Jopa päässeet valtaan juuri sillä, että ovat tuota ihmisväestöä halveksineet, syrjineet, vainonneet ja tuhonneet. Juuri heidän on ollut pakko paeta, muuttaa jonnekin, perustaa oma valtio pakopaikakseen. Juuri heille sanotaan edelleen, että menkää kotiinne, sinne Israeliin! Nyt sitten juuri heidän pakovaltionsa pitäisi keskivertoihmisten mielestä hävittää.

En taatusti puolusta mitään Gazan sotaa, hirvittävää, mutta terrorismia ovat harjoittaneet muut. Ja juutalaisen älykkyydestä kertoo sekin, että he, joskin raa’astikin, ovat kyenneet varustautumaan ja puolustamaan itseään. Ketkä muut olisivat kyenneet?

Kuten nuori kaksoiskansalaisuuden omaava Israelissa asuva teintyttö kertoi, hänen perheellään ei ole maailmassa enää mitään pakopaikkaa.

Älymystö on kaikkialla vähemmistö. he ymmärtävät, suvaitsevat, hyväksyvät ja kunnioittavat erilaisuutta, mutta he ovat kongresseissa, senaateissa ja parlamenteissa vähemmistö. He häviävät aina.

Ei ihminen ole kovinkaan kehittynyt maailman alusta, mikä, milloin  ja missä se alku lieneekin ollut.

 

SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...