sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Pipopäämiehet

Miksi miehillä on AINA se inhottava lippis tai pipo päässä! - ruokapöydässäkin? Onko niillä kaikilla kalju, ja miksi sitä pitää peittää? Pitäisi kunnioittaa edes pöytäseurassa olevia vanhoja herroja joille on automaatti huoneessa ja ainakin pöydässä ottaa lakki pois Minultakin menee ruokahalu siinä seurassa.
Tavat kunniaan, olkaa hyvät!

Minun erityisoppilaillani, murkkupojilla piti olla lippis aina päässä, ja annoin olla, paitsi ruokaillessa, koska se oli niiden turvapipo. Mutta se oli ihan eri asia. Se piti ymmärtää, siitä kyllä keskusteltiin, ja kerroin tapakulttuurista - jos jäi vaikka alitajuntaan.
Kotona voidaan kyllä neuvoa. Näyttää siltä, että sukupolvi on jo menetetty.

Miten hienoja ohjelmia Ville Haapasalon kanssa on tehty maailmalla, mutta kyllä elin myötähäpeässä, kun hän vieraili ja haastatteli vanhaa venäläistä veteraania, joka oli puheutunut ohjelmaa varten parhaaseen pukuunsa ja laittanut kaikki prenikkansa rintaansa, ja Villellä oli se musta kulahtanut pipo, puolisääreen ulottuvat shortsit ja croksit. Tosi loukkaavaa sitä herraa kohtaan. Ihme, että Ville otti pipon pois päästään uidessa! Kas, sinne se olisi sopinutkin!

Taas koulu kunniaan, jos ja kun vanhemmat eivät tiedosta, tajua, tiedä, jos ja kun heitäkään ei ole tapakasvatettu.
 


SUVAITSEVAISUUS

Minut  on kasvatettu liberaalisti, täysin suvaitsevaksi, erilaisuutta arvostavaksi. Äidin, yksinhuoltajan periaatteena oli se, että jokaisel...