tiistai 16. maaliskuuta 2021

Demokratia, pyhä lehmä

Ihmettelen. Olen huolissani. Jos ja kun Malmin kohtalokin on demokraattinen päätös, se kuvastaa ihmisten enemmistön asennetta kulttuuria kohtaan. Malmi on hienoa kaupunkikulttuuria, joka pitäisi säilyttää, lentokoneiden saastuttava vaikutus voidaan jo nykytietämyksellä muuttaa.  Kun kerran Malmin tuhoamisesta on demokraattisesti päätetty - tuhoamisen kannattajat, ruuhka-asumiseen uskovat rinta rottingilla siihen vetoavat - se kertoo pelottavasti demokratian muuttumisesta pyhäksi lehmäksi, joka vesittää lopulta itse itsensä. 

Viime aikojen tapahtumat maailmalla herättävät huolen siitä, mitä demokratia onkaan, ja mikä sen kohtalo on: USA, Myanmar, Unkari, Ukraina, Venäjä, luettelo alkaa olla todella pitkä.

 Tulevaisuuden näkymä: kansa, se demokratian pilari, menettää uskonsa demokratian uskonkappaleeseen. Kuinkas mahtaa käydä? Lastemme tulevaisuus on em aspekteissa huolestuttava. 

ILTASATU OPETTAA LUKEMAAN

  Koulut, kustantajat ja vanhemmatkin ovat huolissaan lasten lukuhaluttomuudesta. Minä en ihmettele yhtään, ettei lapsilla ja nuorilla ole ...