torstai 24. helmikuuta 2022

Venäjän maine

Kirjoitin tämän viikko sitten, on jäänyt luonnokseksi, eli voi todeta vain, ettämaailma on olut voimaton, Omatunnotonyksilö saa jälleen päättää maailman kohtalosta. Sota Ukrainassa on alkanut.

------------------------------------------------------------------------

Maailman johtajat ovat olleet ihailtavan aktiivisia Ukrainan tilanteessa. Saksan, USA:n, Suomen presidentit ovat keskustelleet suoraan presidentti Putinin kanssa, pää- ja ulkoministerit käyttäneet diplomaattista neuvottelumahdollisuutta, jonka Venäjä on hyväksynyt. Erittäin hienoa. Silti, yhteydenpito pitää olla edelleen tiiviisti jatkuvaa.

Venäjä (Putin?)  on huomannut, että kokko maailma on sotatilaa vastaan, kukaan, paitsi nyt tuo Valkovenäjän johtaja eivät salli sotaa eikä minkäänlaista uutta miehitystä Ukrainaan, eikä todellakaan mihinkään päin maailmaa. 

Venäjä voisi normaalitapauksessa aloittaa sodan, jotta ei menettäisi kasvojaan, mutta nyt on kasvojen menetys kääntynytkin toisin päin: Venäjä ei menetä kasvojaan, jos uskaltaa luopua hyökkäyksestä3 Ukrainaan. Se osoittaa vahvuutta poistaa joukkojaan rajoilta. Koko maailma kunnioittaisi maan johtajaa, Putinia, jos niin kävisi.  

Odotan maailman johtajien tiivistä painostusta, yhteydenpitoa Venäjän kanssa. Vain siten voidaan estää sodan syttyminen. 

ILTASATU OPETTAA LUKEMAAN

  Koulut, kustantajat ja vanhemmatkin ovat huolissaan lasten lukuhaluttomuudesta. Minä en ihmettele yhtään, ettei lapsilla ja nuorilla ole ...